Boerderij Biesbosch

In opdracht van Staatsbosbeheer hebben wij een technische inspectie uitgevoerd bij een boerderij in de Biesbosch bij Dordrecht. Het object is gelegen op een bijzondere locatie die alleen per boot bereikbaar is en waar we voor het veldwerk naartoe werden gebracht door de boswachter. Geen alledaagse klus dus!

De technische inspectie was onderdeel van een pakket met nog meer vooronderzoeken gesubsidieerd door de herbestemmingssubsidie. Tot voor kort had de boerderij namelijk nog zijn agrarische functie maar nu staat deze te wachten op een nieuwe gebruiker. In het pand kwamen dan ook verschillende schades voor die specifiek bij boerderijen horen. Denk hierbij aan aantasting door zouten uit de mest van het vee in het metselwerk van de stal en vocht- en zoutschade in de kelder waar kaas gemaakt werd. De meest opvallende schade is een scheur in de brandmuur van wel vijf centimeter breed, helemaal tot in de nok van het gebouw. Door een gat in het rieten dak was namelijk de houten onderconstructie en gevelbekleding aangetast door houtrot en schimmels. Regelmatig onderhoud kan voorkomen dat er in één keer hoge kosten moeten worden gemaakt.

Projectfoto technische inspectie

Projecten

Transformatorhuisje, Haarlemmermeer

Transformatorhuisje, Haarlemmermeer

Voor de gemeente Haarlemmermeer heeft Bureau Helsdingen redengevende beschrijvingen opgesteld voor de aanwijzing van gemeentelijke monumenten. De groep panden die werd beschreven en gewaardeerd was zeer divers: van verschillende typen boerderijen tot woonhuizen en van...

Een technische inspectie?

We helpen u graag met de volledige technische inspectie. Neem contact op voor meer informatie.

 

Stuur een bericht