Boerderij, Streefkerk

Aan de dijk in Streefkerk ligt een in oorsprong zeventiende-eeuwse boerderij. Bureau Helsdingen heeft hier bouwhistorisch onderzoek gedaan voorafgaande een restauratie waarna de boerderij in tweeën wordt bewoond. In het woongedeelte van de boerderij bleek de zeventiende-eeuwse balklaag nog aanwezig te zijn boven een verlaagd plafond, inclusief sleutelstukken.

De boerderij kent een lange geschiedenis en is midden achttiende eeuw voorzien van een nieuwe voorgevel. In de middenkamer zijn bouwsporen aangetroffen van een schouw uit deze periode. De stal is in de achttiende en negentiende eeuw tweemaal verlengd om meer koeien onder te kunnen brengen. Rond 1900 is het voorhuis verbreed waardoor er ruimte was voor een grotere kelder en opkamer. Uit alle verschillende bouwfasen zijn onderdelen bewaard gebleven, waardoor de zeer rijke geschiedenis van dit pand nog altijd valt af te lezen.

Project waardekaart ronde venen
Project waardekaart ronde venen
Project waardekaart ronde venen
Project waardekaart ronde venen

Gerelateerde projecten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

De cultuurhistorie in kaart

We helpen u graag uw cultuur- en landschapshistorie boven water te krijgen.  Neem contact op voor meer informatie.

 

Stuur een bericht