Iedere generatie woont, werkt, bouwt en verbouwt. Al deze werkzaamheden laten bouwsporen achter in het historische gebouw. Bouwhistorie is het onderzoeken wat het pand zelf vertelt over zijn geschiedenis. Er wordt gekeken naar de constructie van een gebouw, naar de vorm, de bouwtechniek, het materiaalgebruik en het interieur. Oude foto’s en kaarten, archiefgegevens en verhalen van vorige bewoners kunnen dit onderzoek aanvullen en verrijken. Zo ontstaat een beeld van de geschiedenis van het pand.

Bureau Helsdingen werkt met drie typen bouwhistorisch onderzoek:

Soms komt een klant bij ons met een zeer specifieke vraag en is het type onderzoek dat de vraag kan beantwoorden direct duidelijk. In andere gevallen gaan wij samen met de klant kijken naar de aard en omvang van de onderzoeksvraag om zo het best passende onderzoek te formuleren. In alle gevallen wordt voorafgaand aan het onderzoek de onderzoeksvraag, het type, de reikwijdte en de diepgang van het onderzoek vastgesteld in een offerte.

Bouwhistorische opname - Bureau Helsdingen

Projecten

Boerderij, Streefkerk

Boerderij, Streefkerk

Aan de dijk in Streefkerk ligt een in oorsprong zeventiende-eeuwse boerderij. Bureau Helsdingen heeft hier bouwhistorisch onderzoek gedaan voorafgaande een restauratie waarna de boerderij in tweeën wordt bewoond. In het woongedeelte van de boerderij bleek de...

De bouwhistorie in kaart

We helpen u graag uw bouwhistorie boven water te krijgen. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte op maat.

 

Bel directStuur een bericht