Bouwhistorische opname

Bij een bouwhistorische opname onderzoekt Bureau Helsdingen de bouw- en gebruikersgeschiedenis van een gebouw en brengen we in kaart welke elementen uit verschillende bouwfasen het pand nu nog bevat. Het onderzoek gebeurt op basis van veldwerk, aangevuld met documentatie in de vorm van archiefonderzoek en oude foto’s en kaarten. Zowel het exterieur als het interieur worden onderzocht, evenals de constructie van het gebouw. Uit het onderzoek volgt een waardenstelling die kan dienen als uitgangspunt en toetsingskader voor een restauratie, verbouwing of herbestemming. Bureau Helsdingen volgt bij het opstellen van bouwhistorische rapporten de Richtlijnen bouwhistorisch onderzoek, die door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn opgesteld.
Bureau Helsdingen biedt tevens een bouwhistorische opname op hoofdlijnen aan. Hierbij wordt beknopt de geschiedenis van het pand in kaart gebracht, evenals de belangrijkste cultuurhistorisch waardevolle onderdelen. Een bouwhistorisch onderzoek op hoofdlijnen wordt ook wel een ‘quickscan’ of ‘bouwhistorische verkenning’ genoemd.
Het type onderzoek en de reikwijdte en diepgang van het onderzoek dat wij voor de klant uitvoeren wordt voorafgaand aan het onderzoek vastgesteld in de offerte.

Bureau Helsdingen werkt met drie typen bouwhistorisch onderzoek:

Bouwhistorische opname - Bureau Helsdingen

Projecten

Hulp bij uw subsidieaanvraag?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte op maat.

 

Bel directStuur een bericht