Aanwijzen gemeentelijk monumenten

Het aanwijzen van gemeentelijk monumenten is een omvangrijke procedure waar Bureau Helsdingen de gemeentelijke organisatie volledig in kan ondersteunen of zelfs volledig kan ontzien.

Wij hebben alle expertise in huis en voldoende ervaring om het proces volledig te doorlopen. Van de inventarisatie van potentiele monumenten, het verzorgen van de redengevende beschrijvingen en het organiseren van informatiebijeenkomsten van de eigenaren en zakelijk gerechtigden tot de definitieve aanwijzing.

Ook het beoordelen van zienswijzen en de begeleiding van eventuele procedures kan door bureau Helsdingen worden verzorgd. Wij hebben ruime ervaring om alle fasen en facetten van de aanwijzingsprocedure te verzorgen.

Aanwijzen gemeentelijk monumenten - Bureau Helsdingen

Projecten

Transformatorhuisje, Haarlemmermeer

Transformatorhuisje, Haarlemmermeer

Voor de gemeente Haarlemmermeer heeft Bureau Helsdingen redengevende beschrijvingen opgesteld voor de aanwijzing van gemeentelijke monumenten. De groep panden die werd beschreven en gewaardeerd was zeer divers: van verschillende typen boerderijen tot woonhuizen en van...

Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland

In samenwerking met Dorp, Stad & Land heeft Bureau Helsdingen redengevende beschrijvingen opgesteld voor 24 gemeentelijke monumenten in de gemeente Schouwen-Duiveland. Dit waren voornamelijk eenvoudige, maar zeer karakteristieke woonhuizen en winkels met...

Gebouwd en landschappelijk erfgoed

We helpen u graag uw erfgoed in kaart te brengen. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte op maat.

 

Bel directStuur een bericht