Bij een restauratie worden monumenten steeds vaker duurzamer of (zover mogelijk) energieneutraal gemaakt. Het inpassen van isolatie of installaties is vaak minder eenvoudig dan bij moderne gebouwen en moet met respect voor en kennis over historische gebouwen gebeuren.

Bureau Helsdingen kan u helpen met goed doordacht advies. Dit kan in het verlengde liggen van een technische inspectie waarbij we naast hersteladvies ook mogelijkheden tot verduurzaming aanwijzen. Daarnaast kunnen we verduurzamings-eisen ook meenemen in een restauratieontwerp waarbij de maatregelen integraal ingepast worden en we samenwerken met experts op het gebied van bijvoorbeeld installaties. In alle gevallen proberen we de verschillende belangen van gebruik, duurzaamheid en cultuurhistorie zo goed mogelijk te combineren.

Rijnhuizen WK-05 waardestelling kasteel

Projecten

Boerderij Maartensdijk

Boerderij Maartensdijk

Voordat een restauratie- of verbouwingsplan gemaakt kan worden is het vaak eerst nodig nauwkeurige tekeningen te maken van de bestaande situatie. Soms is bekend dat maar een deel van het pand onderhanden genomen gaat worden en dan kan dat bij het inmeten extra...

Verduurzamen?

We geven u graag advies over het verduurzamen van uw monumentale gebouw. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte op maat.

 

Bel directStuur een bericht