Scenarioplanning gemeente Gorinchem

Bureau Helsdingen is door de gemeente Gorinchem gevraagd een strategische verkenning uit te voeren naar de positionering van het nog te gaan voeren erfgoedbeleid. Hiervoor heeft Bureau Helsdingen in samenwerking met Bureau Tijd & Ruimte een trendverkenning en scenariostudie uitgevoerd.

Hiervoor hebben wij twee verschillende sets scenario’s uitgeschreven; omgevingsscenario’s en beleidsscenario’s. Beleidsscenario’s zijn scenario’s waarin trends zijn verwerkt die vooral spelen op de korte termijn en waar de organisatie invloed op uit kan oefenen. Omgevingsscenario’s betreffen scenario’s die zijn opgebouwd rondom de trends die vooral spelen op de langere termijn en waar de organisatie geen of weinig invloed op uit kan oefenen.
Vervolgens hebben wij verschillende beleidsopties en beleidskeuzes getoetst aan de scenario’s. Op deze manier wordt zichtbaar welke opties onder welke omstandigheden de beste en meest wenselijke resultaten geven.

Op basis hiervan hebben wij een adviesnota uitgebracht waarin we de gemeente adviseren waar het gemeentelijk erfgoedbeleid het beste past binnen de organisatie.

Scenarioplanning gemeente Gorinchem 2
Scenarioplanning gemeente Gorinchem

Andere projecten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Uw strategische verkenning

We helpen u graag met de positionering van het nog te gaan voeren erfgoedbeleid.

 

Stuur een bericht